Skip to main content

*Sold* Hallberg-Rassy 342

Under negotiation

Hallberg-Rassy 342 är en trevlig, snabb och lättsam cruiser med en layout som erbjuder boende för upp till 6 personer. En båt som fungerar bra oavsett var du seglar. Inuti möter du den perfekta komforten som skapar en trevlig harmoni till sjöss, i hamn eller för ankar.

Denna moderna Hallberg-Rassy erbjuder utmärkta seglings- och sjöegenskaper och är lätt att hantera av liten besättning. Det förhållandevis stora storseglet och den något överlappande genuan gör seglingen superkul, även på kryss i smala farleder. Rorkulten ger en utmärkt känsla och bidrar till att sittbrunnen är mycket rymlig i hamn. Sittbrunnen erbjuder även bekväma sittplatser och bra skydd med sina höga ryggstöd.

Inuti finns två hytter med dubbelkojer, salongen med två soffor och ett fällbart bord är ljust och mysigt. Ett rymligt kök, navigationsplats och toalett med dusch ligger i direkt anslutning till den solida och eleganta nedgångstrappan. Det finns gott om förvaringsutrymmen. Ventiler på däck, 12 öppningsbara portlights och två skylights borgar för god ventilation.

Denna Hallberg-Rassy 342 CHANEL levererades 2011 till nuvarande (första) ägare. Den har omhändertagits på bästa tänkbara sätt och seglats sparsamt. Båten har alltid inomhusförvarats och motor m m är proffesionellt servad varje år. Kort och gott en superfin, mycket välutrustad båt i ovanligt fint skick.

KEY FACT’S

 • Rullmast
 • Furlex för genua
 • Uppgraderade vinschar
 • Rorkult
 • Elektriskt ankarspel i fören och aktern
 • Elektrisk toa med färskvattenspolning
 • Bogpropeller
 • Sprayhood – 2018
 • TV – 2020
 • Samtliga batterier – 2019
 • Komplett navigationssystem (Furuno)
 • Alltid inomhusförvarad under vintern

ÄGARENS KOMMENTARER

Vi säljer nu vår ögonsten som vi har haft mycket glädje av och som vi följt under produktion som pågick från januari till den 5 Maj 2011 då vi hämtade ut henne på Hallberg & Rassy varvet, vilken lycka!

Vår tanke med att köpa en ny Hallberg & Rassy var att köpa en båt som är byggd med bra material, finish, kunnande och säkerhet. En Orustbåt som verkligen har motsvarat förväntningarna.

Båten har varit vårt allt / hobby på heltid kan man säga. Det finns nog inget skrymsle i båten som vi inte gått igenom, förbättrat, uppgraderat och underhållit genom åren. Kort sagt en påkostad och välutrustad båt.

Båten har varit förvarad inomhus i skydd för väder och vind vintertid i alla år. Sjösatt i mars/april och blivit upptagen i september/oktober.

CHANEL ger möjligheten till att ha en perfekt kombination av trygg och säker segling, till att ha ett komfortabelt liv ombord. Hon är lättseglad, inger trygghet och ger säkerhet i sjön. Med ankare både i för och akter utökas möjligheterna att ankra både på redd och vid skär, vilket skapar en annan dimension av båtlivet.

Vi känner att vår båt är något utöver det vanliga, vi har ofta fått kommentarerna ”är båten inte ny?” / ”båten ser ny ut”! En väl värd investering för er som vill ha en ”färdig” båt att njuta av direkt och som kommer att uppfylla era drömma och ge er upplevelser, se och upplev henne!

Så vad slår efter en underbar segling, att lägga till för eget ankare i en naturhamn i den Bohuslänska skärgården. En härlig sommardag med sol och bad för att avsluta dagen i solnedgången med skaldjur och något gott att dricka?

Båten ligger nu klar i vattnet och väntar och vi önskar nu de nya ägarna underbara upplevelser på de sju haven!

För ytterligare information och bokning av visning vänligen kontakta Berthon Scandinavia.

 

Brand: Hallberg-Rassy
Model: 342
Location: Kungshamn
Length (meters): 10.32
Width (meters): 3.42
Depth (meters): 1.82
Detailed specification: Download
Presented by
Magnus Kullberg
+46 79 079 55 45

Contact Berthon Scandinavia