Skip to main content

Shogun 50

€ 1 500 000

Shogun 50 är en frisk fläkt – från kölbulb till masttopp.

Hon är designad för prestanda, men också för komfort, med ett deplacement är som är knappa tonnet tyngre än en TP52 och halvtonnet lättare än en Club Swan 50, trots teakdäck, inredning, lyftköl och en komfortabel sittbrunn. En smart design både interiört och exteriört maximerar utrymmet ergonomiskt med vikten i åtanke.

De dubbla rodren och rattarna gör Shogun 50 enkel att segla och ger full kontroll även när hon drivs hårt. De två distinkta vattendeflektorer i fören värjer effektivt bort sköljande vågor och gör livet ombord torrare och mer behagligt i allmänhet, och på fördäck i synnerhet.

Fartresurserna kommer tack vare en kvalitativ kolfiberkonstruktion och väl utvalda prestandamaterial, noggrant utplacerade på exakt rätt ställen.

Mast, bom och stående rigg i kolfiber håller det rätande momentet högt och deplacementet lågt. Det pratas alltid om rätande moment och dess positiva effekt på kraft och prestanda i tävlingssammanhang, men det nämns sällan när man pratar om cruising. Mindre lutning, senare revning och stabilare för ankar är de huvudsakliga fördelarna, men det är också så att – förutsatt regelbunden service och kontroll – stående rigg i kolfiber håller betydligt längre än motsvarande i både vajer och aluminium.

Kölen är ett stycke konst, designad med en hydrauliklyft för att tillåta genomfarter och tilläggningar i grundare vatten. Kölen går från 3,3 meter vid segling till 2 meters djupgående upplyft. Vikten i kölen sitter så långt ner som möjligt tack vare ett lätt kölblad i kolfiber och en stor bulb: 45% av båtens totala vikt sitter i bulben, vilket är extremt ovanligt för en fullt inredd cruisingbåt.

Hon är verkligen en seglares dröm och det bästa av två världar. En otämjd frustande sportbil som fungerar lika bra när du ska handla eller hämta ungarna på dagis. Tänk Audi RS6.

OBS! Priset är €1.200.000 ex moms (€1.500.000 inkl svensk moms).

Vänligen kontakta Berthon Scandinavia för ytterligare info och bokning av visning!

Brand: Shogun
Model: 50
Location: Stockholm
Length (meters): 15.24
Width (meters): 3.88
Depth (meters): 3.3
Detailed specification: Download
Presented by
Fredrik Sundberg
+46 70 822 02 09

Contact Berthon Scandinavia