Skip to main content

Berthon Scandinavia

Berthon Scandinavia är specialiserade på försäljning av andrahands segel- och motorbåtar 30–80 fot, tillverkade mellan 1990–2020 av välrenommerade svenska och skandinaviska båtvarv exempelvis Hallberg-Rassy, Najad, Arcona, X-Yachts, Sweden Yachts, Malö, Regina, Fantasi, Swan, Baltic, Windy och Targa.

Vi arbetar även med nyare andrahandsbåtar från europeiska båtvarv och är agent för italienska ”supercoola” Solaris yachts.

Den typ av andrahandsbåtar som vi arbetar med är attraktiva för såväl svenska som skandinaviska båtköpare och har dessutom stor attraktionskraft globalt i Europa och USA. Vi har sedan starten 2012 fokuserat på att utveckla vår verksamhet att erbjuda den kunskap och service som förväntas vid internationell försäljning, vilket resulterat i att merparten av vår försäljning sker till utländska köpare. Våra trevliga och kunniga båtmäklare har stor erfarenhet av att arbeta både lokalt och internationellt.

Ett mångårigt samarbete med den anrika mäklarfirman Berthon International ledde under 2020 till en fusion och XLNT Yachting AB bytte företagsnamn till Berthon Scandinavia AB. Tillsammans med våra kollegor inom Berthon International samarbetar vi som ett internationellt team om ca 20 specialiserade båtmäklare från 5 länder på två kontinenter. Vi erbjuder outstanding internationell marknadsföring, en stor lokal och internationell kundbas, unik kunskap och superb service.

Vi som arbetar för Berthon Scandinavia har våra rötter från marinindustrin. Vi har tidigare arbetat för bl a Najad, Hallberg-Rassy, Sweden Yachts och Seldén mast och har lång erfarenhet och god kännedom om den industri där vi är verksamma. Givetvis är vi också erfarna seglare med god kännedom och kunskap om olika typer av båtliv, allt från skärgårdssegling till oceansegling, i varierande väder och med olika typer av båtar och besättningskonstellationer.

Vi är ingen internetmäklare - vi finns på riktigt - vårt försäljningskontor hittar ni på Orust, i hamnen i Henån. Här kan vi, utöver full båtmäklarservice, även erbjuda visningsbrygga, inomhus visningsplatser och en välskyddad gästhamn. Via vårt långvariga samarbete med samtliga servicevarv på Orust kan erbjuda erfaren och kompetent personal inom alla områden vad gäller båtservice, reparationer, re-fit och vinterförvaring.


Kontakta oss gärna!

  • Allmänna förfrågningar +46 304 694 000 eller info@berthonscandinavia.se
  • Magnus Kullberg +46 79 079 55 45
  • Birgitta Andersson +46 701 692 358
  • Bo Lennström +46 701 692 398
  • Doreen Ranisch +46 76 400 35 45
  • Fredrik Sundberg +46 70-822 02 09